АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКРОН ЗАХАПА И БОСНА - НАРЕЧЕ Я БОМБА С ДЖИХАДИСТИ

Еманюел Макрон
08.11.2019 / 11:30

В интервю за "Икономист" Макрон заяви и че по отношение на региона на Западните Балкани нито Македония, нито Албания са изправени пред проблема със завръщането на джихадистите. Босна обаче можела да се сблъска с това според него.

"Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема със завръщането на джихадистите", коментира Макрон.

Кабинетът на председателя на председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич заяви, че ще покани френския посланик Джион Русин на разговори. Причината е изказване на френския президент Еманюел Макрон, че "Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия", съобщава БГНЕС.

Дипломатът ще трябва да изясни възгледите на френския държавен глава.

През последните дни френският президент разбуни и духовете у нас, заявявайки, че предпочита легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред нелегалните украински или български банди.

Вчера той направи поредното си дръзко изказване с думите, че НАТО е в мозъчна смърт, а Европа "стои на ръба на пропастта". С това Макрон си навлече гнева на Ангела Меркел,

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев