АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ В СЛИВЕН РАЗРЕШИ НА НЕВАКСИНИРАНО ДЕТЕ ДА ХОДИ НА ГРАДИНА

доц. Атанас Мангъров
06.11.2019 / 10:53

Съдът в Сливен разреши на неваксинирано дете да ходи на детска градина, съобщава NOVA. Съдебното решение е по казус с едно от децата на отец Евгений Янакиев, известен с позицията си срещу ваксините.

„След ваксина от морбили детето ми изпадна в интересно състояние. Вдигна висока температура. Тогава имаше информация в медиите за ваксините и започнахме да се притесняваме.

Всички деца до този момент бяха ваксинирани съвсем стриктно. След като детето изпадна в това състояние, взех решение да прекратя ваксинациите”, каза отец Евгений Янакиев.

„То ходи само един ден на градина и се оказа, че в групата има друго дете, чиято майка работи в РЗИ. Тя е подала сигнал и моето дете беше спряно от детското заведение”, добави отецът.

„Няма закон, който да забрани дете, което не е ваксинирано да ходи на градина или училище. Съдът в Сливен е подходил от формална гледна точка и най-вероятно е прав юридически.

От медицинска гледна точка обаче, това решение не е правилно”, посочи доц. Атанас Мангъров от Детската клиника в Инфекциозна болница-София.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев