АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСТОИ ОБНОВЯВАНЕТО НА БЛОК 9 В КВ. „СИНИ КАМЪНИ“

БЛОК 9 В КВ. „СИНИ КАМЪНИ“
01.11.2019 / 22:15

Още един блок в Сливен предстои да радва своите жители с обновена визия. Това е 46-ата поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов посети днес строителната площадка за саниране. Пред жителите на блока той сподели радостта си, че поетапно Сливен започва да придобива все по-модерен облик, за който допринасят и обновените визии на жилищните блокове в града. Румен Иванов призова живущите да оказват съдействие на изпълнителя на обекта, както и да сигнализират, ако забележат нередности. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще позволят строителните дейности да приключат в срок и те ще могат да се радват, както на по-комфортна среда за живеене, така и на значително облекчение в сметките за ток.

На сградата предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Фирмата-изпълнител е „Копекс и Ко“ ЕООД, а надзорът е поверен на „Новел“ ЕООД. Срокът за приключване на дейностите е 149 календарни дни.

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност н

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев