АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЛНАТА КАМАРА НА КОНГРЕСА ЩЕ ГЛАСУВА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ПРОЦЕДУРА ПО ИМПИЙЧМЪНТ СРЕЩУ ТРЪМП

 Нанси Пелоси
31.10.2019 / 08:38

Долната камара на американския Конгрес се очаква да гласува днес за официално започване на процедура по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Това обяви председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и допълни, че ще бъде гласувана резолюция, която да утвърди правилата за открити изслушвания и възможено последващо гласуване по точките за отстраняване на държавния глава.

Демократите в Камарата призоваха бившия съветник по националната сигурност към Белия дом Джон Болтън да свидетелства идната седмица в рамките на парламентарното разследване за импийчмънт. Болтън е призован да свидетелства на 7 ноември, но може да откаже да го направи. Демократите са поискали да изслушат още двама души, които са били или са все още членове на екипа по националната сигурност.

Същевременно стана ясно, че старшият директор по въпросите, свързани с Русия и Европа в Съвета за национална сигурност към Белия дом Тим Морисън напуска поста си, предадоха световните агенции. На негово място ще бъде назначен Андрю Пик, който сега е помощник държавен секретар по въпросите на Иран и Ирак, посочва ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев