АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ИТАЛИЯ СТАЧКУВАТ ЗА ПО-ДОБРИ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ И УСЛОВИЯ НА ТРУД

Общонационалната стачка на различни сектори от общественото обслужване в Италия
25.10.2019 / 19:21

Общонационалната стачка на различни сектори от общественото обслужване в Италия създаде особени затруднения. Най-осезателно тя се отразява на транспорта. В Рим протестиращи поискаха оставката на кмета Вирджиния Раджи.

Националният протест с искане за по-добри заплати, пенсии и условия на труд засегна здравеопазването, образованието, транспорта и редица други обществени услуги.

Най-сериозно той се отрази на въздушния транспорт, защото за два часа диспечерите скръстиха ръце и в този обхват попадна следобедният полет на „Алиталия” от София до Рим и обратно, предварително отменен заедно с над 200 други полета и заради 24-часовата стачка на персонала на авиокомпанията, подготвила извънреден план за съдействие на засегнатите пътници.

Железопътният транспорт е гарантиран само в определени часове от деня.

Стачката в градския транспорт се отразява най-много в големите градове. В Рим положението е най-сложно, защото това е първата всеобща градска стачка.

Освен работещите в транспорта протестират и общинските фирми по чистотата. Гражданите ги подкрепят, недоволни да живеят в условия на деградация и с лоши услуги.

На митинг пред Римската община протестиращите поискаха оставката на кмета Вирджиния Раджи. Тя смята, че стачката е неоснователна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев