АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАШ ПО ОРЛОВ МОСТ И ДА ГОВОРИШ ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА

Бойко Борисов
25.10.2019 / 09:00

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Дали одобрявам да затварят най-оживеното кръстовище в София? Категорично не. Върховенството на закона е да спазваш закона." Така премиерът Бойко Борисов коментира вчерашната блокада на Орлов мост в ефира на NOVA.

"Най-рано ми звъни дежурния на МВР. В 6:30 часа ми звъни, после говоря с главния секретар на МВР. Днес ме информира за блокадата на Орлов мост. Останали са накрая 10 души, направен им е кордон до президентството, където да протестират.", каза още той.

"Бяха взети прекалено много мерки, но така беше добре, защото се търсеха провокации. Ако не бяха направили така, а ги съберат някъде да се срещнат и да се сбият, да се окървави този ден, щеше да е отвратително."., добави той в коментар на протестите във вчерашния ден и избора на Иван Гешев за главен прокурор.

„Какво би станало, ако всеки кмет отиде да си закрие кампанията на някое кръстовище? Правилно ли е?“, попита той.

"Вчера ВСС, спазвайки всички правила, е избрал законен главен прокурор. Правителството и аз не се месим в избора му, също така не се меся и в работата на президента, който предстои да реши дали да подпише указа за назначаването на новоизбрания главен прокурор. Кога той ще подпише указа си е негова рабата и ние не трябва да се месим“, каза той и припомни, че процедурата за избор на главен прокурор е променена по времето на бившия правосъден министър Христо Иванов.

"Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?”, попита той по повод обвиненията, че за главен прокурор е номиниран само един кандидат. "100% съм стоял настрани. След време ще се каже, че по времето на управлението на Румен Радев беше избран главен прокурор Иван Гешев. Първият човек в държавата е Румен Радев, а не Бойко Борисов", категоричен бе премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев