АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЖОНСЪН ПРИЗОВА ЛЕЙБЪРИСТИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИ

 Борис Джонсън по време на Европейския съвет в Брюксел
24.10.2019 / 23:11

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще даде на депутатите повече време да обсъждане на сделката за Брекзит, но само ако се съгласят на общи избори на 12 декември. Джонсън заяви в интервю за БиБиСи, че очаква ЕС да даде отсрочка на Брекзит от определената дата 31 октомври, макар и той самият да не иска това.

Джонсън призова лейбъристите да подкрепят провеждането на избори, искане за което ще внесе следващата седмица в парламента. Лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог заяви по-късно, че процедурата за изборите ще бъде внесена за обсъждане и гласуване в понеделник. Лидерът на Камарата в сянка Валери Ваз отговори, че лейбъристите ще подкрепят изборите само, когато бъде изключен Брекзит без сделка и ако дължината на отлагането на Брекзит позволява това.

Макар и да има вероятност Брюксел да даде кратка отсрочка до 15 или 30 ноември, все пак очакванията са, че тя ще бъде до 31 яануари. И при това положение Джонсън се надява да проведе избори на 12 декември, ако лейбъристите се съгласят с това, и ще се опита да прокара сделката си отново в парламента преди той да бъде разпуснат на 6 ноември.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев