АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА ДАННИ ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В КАМИОНА С 39-ТЕ ТЕЛА

Камионът с 39-те тела
24.10.2019 / 09:36

„Към момента все още не е потвърдена самоличността на жертвите. Британската полиция и нейният клон в Есекс сформира специален екип от следователи, които са специалисти по тежки престъпления, но предупредиха и те на последния си брифинг, че идентифицирането ще отнеме доста време поради състоянието, в което те са се намирали”. Това каза Иван Димов, съветник на министъра на външните работи Екатерина Захариева, пред Нова телевизия. „Нямаме никаква информация, но и нямаме данни и основания, които да сочат, че там може да има български граждани, както и такива да са замесени като извършители на престъплението, тъй като камионът от 2017 година не е минавал през страната”, каза още той.

Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите установиха, че камионът с българска регистрация е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт. Белгийската прокуратура също разследва дали и колко време камионът е пътувал през страната.

Основна версия вече е, че контейнерът е пристигнал с ферибот за товарни превози от белгийското пристанище Зебрюге в пристанището Пърфлийт, което е в устието на р. Темза и на практика е предградие на Лондон. Това е станало вчера малко след полунощ. Предната част на камиона е дошъл от Северна Ирландия, прикачил е контейнера и след това се е изнесъл към градчето Грейс в графство Есекс, което е недалеч от Пърфлийт и около час по-късно на паркинга на публичния конплекс е повикана полиция и линейки и е установена трагедията, съобщава БНТ.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев