АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БРИТАНСКАТА ПОЛИЦИЯ ОТКРИ КАМИОН С 39 ТЕЛА, ДОШЪЛ ОТ БЪЛГАРИЯ

Полиция
23.10.2019 / 17:20

Британската полиция е открила 39 тела в камион, източно от Лондон. Превозното средство се води на името на фирма, собственост на ирландска гражданка. Проверката у нас е показала, че от 2017 година насам камионът не е бил на територията на България. Камионът е регистриран в България на 19 юни 2017 г. На следващия ден - 20-и юни 2017 г., превозното средство е напуснало страната и оттогава не се е връщало у нас, научи „Хоризонт“ от свой източник в службите.

Дружеството собственик има регистрирани още два камиона.

Камионът с марка „Скания“ е регистриран във Варна, уточниха от българското МВнР.

25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, е арестуван за убийство, съобщават западни медии. Междувременно българското Министерство на външните работи съобщи, че не разполага с информация по случая. Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява инфомацията.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон, предаде Ройтерс.

"Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки", заяви Джонсън.

Британската вътрешна министърка Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена. "Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Туитър, съобщава БТА.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев