АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТУСК ЩЕ ПРЕПОРЪЧА НА ЕС ДА ДАДЕ НА ЛОНДОН ОТСРОЧКА ЗА БРЕКЗИТ

Доналд Туск
23.10.2019 / 09:17

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча на лидерите на ЕС да приемат предложеното от Лондон отлагане на Брезкит. Това става ясно от публикация на самия Туск в профила му в социалната мрежа Twitter. Той пояснява, че мярката е необходима, за да се избегне излизане на Великобритания от общността без споразумение.

Междувременно британският премиер Борис Джонсън заяви, че правителството ускорява подготовката за Брекзит без сделка и временно прекратява разглеждането в парламента на законопроекта за напускане на общността. Това стана, след като Камарата на общините отхвърли предложението му да ратифицира за три дни споразумението с Брюксел. Това направи почти невъзможно напускането на ЕС на 31 октомври - датата, която Джонсън нееднократно назоваваше като краен срок за Брекзит.

Премиерът на Великобритания изпрати до Брюксел писмо с искане за отлагане на Брекзит, но без неговия подпис, Документът беше придружен от второ писмо, подписано от Джонсън, в което той казва, че според него отлагането би било грешка.По закон той беше задължен да поиска от ЕС удължаване на срока за Брекзит, изтичащ на 31 октомври, след като парламентът гласува за отлагане.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев