АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА САНИРАНЕТО НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В СЛИВЕН

Зам.-кметът Румен Иванов посети и двете строителни площадки на блоковете 12 в кв. „Клуцохор“ и 27 по бул. „Христо Ботев“
22.10.2019 / 13:54

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес започна санирането на още два жилищни блока в Сливен.

Зам.-кметът Румен Иванов посети и двете строителни площадки на блоковете 12 в кв. „Клуцохор“ и 27 по бул. „Христо Ботев“. По време на срещите с живущите там зам.-кметът ги призова да оказват съдействие на изпълнителите на обектите, както и да сигнализират, ако забележат нередности. Пред тях Румен Иванов изрази надежда, че метеорологичните условия ще позволят строителните дейности да приключат в срок и те ще могат да се радват на по-комфортна и качествена среда за живеене.

На сградите предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на блок 12 в кв. Клуцохор“ е СД „Берко – 90 – Берковски и сие“, а надзорът е поверен на „Контрол 21“ ООД. Срокът за приключване на дейностите е 175 календарни дни.

На втория блок фирмата-изпълнител е „Агрон Груп“ ЕООД, строителен надзор ще извършва „ДЕДАЛ“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 170 календарни дни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев