АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО НА "ЛЕКАРИ НА СВЕТА" ПО ПОВОД ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ В КВ. "НАДЕЖДА"

лого
19.10.2019 / 12:42

До г-н Стефан Радев – Кмет на Община Сливен

До г-н Чавдар Божурски – Областен Управител на Област Сливен

До г-жа Валя Радева – Секретар на Община Сливен

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н Радев, г-н Божурски, Г-жо Радева,

„Лекари на Света“ – Франция е международна хуманитарна организация, работеща в повече от 35 държави в цял свят, включително и в България. Нашата организация предоставя подкрепа на хора в нужда, като свидетелства и говори от името на страдащите и лишените от права. Работим в Сливен повече от 14 години и познаваме добре общността живееща в квартал „Надежда“.

Адресираме това отворено писмо към Вас, във връзка с трагичния инцидент, който се случи в началото на месеца в „Надежда“, по време на който жена от общността загуби своя живот на незаконното сметище, по време на незаконно изхвърляне на отпадъци.

Този инцидент докосна дълбоко общността, нашия екип и хората, които получават нашите услуги и подкрепа.

Като професионалисти и хора, ние вече сме изказали своите съболезнования на семейството и роднините за тяхната загуба. Заставаме до членовете на общността и ги подкрепяме в мъката им. Жената, която загуби своят живот, се е прибирала от работа по време на инцидента. Поради условията на живот в квартала, тя е трябвало да преминава всеки ден през това опасно място, за да достигне до дома си, който също е построен незаконно върху общински терен.

Общността и хората работещи в тяхна подкрепа, вече са съобщавали за опасния проблем, който е един от най-наболелите за живущите в гетото „Надежда“, свързан с управлението на отпадъците.

Ние сме убедени, че е крайно време Община Сливен и Областна администрация Сливен да подкрепят гражданското общество в „Надежда“ и с общи усилия да намерят решение на проблемите в квартала, което включва и този с управлението на отпадъците, тъй като той води със себе си много потенциални опасности, включително разпространението на болести.

„Лекари на Света“ застава до „Надежда“ в тази борба с дискриминацията и за това хората да имат достъп до своите права и до услуги, които в момента са им отказвани.

С уважение,

Екипът на Сдружение „Лекари на Света“ - Франция

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев