АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗПЪЛКОМА ХВЪРЛЯТ ОСТАВКИ, МИХАИЛ КАСАБОВ ПОЕМА ВРЕМЕННО БФС

Михаил Касабов
18.10.2019 / 18:37

Михаил Касабов е новият президент на БФС. Това обяви Камен Костадинов след края на провелия се днес Изпълком.

Досега Касабов заемаше поста вицепрезидент на Българския футболен съюз. По-рано през седмицата вече бившият президент Борислав Михайлов подаде оставка. Именно Касабов ще наследи Михайлов, поне до избора на ново ръководство на българския футбол.

„Днес е неприятен ден за българския футбол“, заяви Касабов след днешното колективно подаване на оставка на цялото ръководство на БФС.

„Моето задължение ще бъде да насрочим нов конгрес. Първо ще свикаме Изпълком за дата на конгреса. Аз категорично няма да се кандидатирам за нов президент на БФС“, каза още Касабов.

Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов, цитиран от БГНЕС. Вицепрезидентът Йордан Лечков трябва да предложи нов селекционер на следващото заседание на Изпълкома.

„Взехме решение, единодушно подадохме оставки. Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно“, заяви президентът на Славия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев