АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИРИНИ ЗИКИДИС: ОБАМА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТРЪМП, ФИНАНСИРАШЕ САМО ИСЛЯМИСТИ

Доналд Тръмп
18.10.2019 / 14:55

Забележителното в случая е, че американският президент публично направи нещо, което нито друг западен държавен глава, нито папата, се осмелиха да направят - осъди преследването на християните в Близкия изток.

Докато розовата гвардия все още се опитва да осмисли реакцията на Eрдоган след "идиотското" писмо на Tръмп, Tръмп взе, че направи поредния си неочакван ход. Обяви, че отпуска 50 милиона долара за християните в Сирия. Забележителното в случая е, че американският президент публично направи нещо, което нито друг западен държавен глава, нито папата, се осмелиха да направят - осъди преследването на християните в Близкия изток.

Преследването на християните, особено след арабските пролети, винаги е било тема табу за мейнстрийм медиите, лефтистите и неолибералния НПО експертен елит, хранещи се от една и съща копаня. Как така ще вземат да признаят, че ВСИЧКИ християни в Сирия се бият на страната на Асад срещу борците за ислямистки демократичен шериат?

Мисля, че с изтеглянето си от Сирия, Тръмп погребва тленните останки на либералната революция, запалена от глобалистите в Близкия изток - от Тунис и Либия, през Египет и Сирия, та чак до Кюрдистан. Защото Арабската пролет беше замислена и осъществена като либерална революция, с местни особености, отразяващи спецификата на региона. Затова и розовата гвардия у нас и по света така енергично развя чучелата на "кръволока Асад", "диктатора Путин", "глупака Тръмп" и прегърна жарко вмирисаната на смърт и ужас идеология на ислямистки терористични групировки.

Президентът Обама наистина беше много сладък и елегантен на снимките с бебета, деца и кучета. И за разлика от Тръмп, финансираше САМО ислямисти.

Ирини Зикидис, Фейсбук

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев