АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА КАНАЛИЗАЦИЯ В ЧАСТ ОТ КВАРТАЛ „ДАМЕ ГРУЕВ“

Начало на реконструкция на уличната канализационна мрежа на блок 6 в кв. „Даме Груев“
16.10.2019 / 17:06

С първа копка днес бе дадено началото на реконструкция на уличната канализационна мрежа на блок 6 в кв. „Даме Груев“. Това е първият етап от изпълнение на строително-монтажните работи за реконструкция на канализационната система в квартала.

Строителството на уличната канализационна мрежа в квартала е започнало преди около 50 години. Към момента голяма част от тръбите са амортизирани, което създава проблеми на жителите в блокове 1, 2, 3 и 6.

В тази връзка зам.-кметът Румен Иванов посочи, че Общината е възложила актуализация на проекта за реконструкция на канализацията там, с цел етапно реконструиране на отводнителната канализационна система в тази част от комплекса и осигуряване на необходимата пропускателна способност за отвеждане на отпадъчните води. Той подчерта, че Община Сливен ще продължи с поетапното изграждане на нови канализационни мрежи в различни части на града, което е и сред приоритетите на общинското ръководство.

Проектът за шести блок включва изпълнение на канализационен клон с дължина 179 метра, изпълнен с двуслойни муфирани тръби от полипропилен, сградни канализационни отклонения за блока с обща дължина 48 метра и ревизионни шахти.

Предвижда се строителните дейности да приключат в средата на декември тази година.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев