АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ: НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ ЗА БЕЖАНСКИ ПОТОК ОТ ТУРЦИЯ

 Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Красимир Каракачанов во време на инспекцията на новия участък от магистрала "Хемус
11.10.2019 / 13:46

Няма никакво основание за притеснение относно бежански поток от Турция към България. Взели сме всички мерки - това увериха премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод ултиматума, отправен от турския президент Ердоган, че ще отвори границите за 3,6 милиона бежанци.

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на новия участък от магистрала „Хемус“. Той беше придружен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Инспекцията на премиера беше излъчвана на живо в страницата му във Фейсбук.

Премиерът коментира, че най-важното за България да се спазва споразумението за мигрантите и че лично той има много добри отношения с турския президент Реджеп Ердоган:

"Най-важното е споразумението с Турция ЕС да го поддържа такова, каквото сме разписали. Каквито и мерки да се вземат, ако дойдат 50-100 хил. на оградата - и армия, и полиция да са там..., нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля, те ще я съборят и ще минат. До този момент натискът на българската граница е 0. Затова настояваме споразумението да си върви. Не случайно натискът в Гърция е страховит".

Вицепремиерът Каракачанов от своя страна заяви, че са взети всички мерки за охрана на границата с Турция и че при необходимост армията също може да се включи.

Относно завършването на магистрала „Хемус“ регионалният министър коментира, че това може да стане до 2024 година.

„Ако приходите в бюджета се задържат на това ниво, магистралата може да бъде готова до 3-4 години“, каза от своя страна Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев