АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ОЧАКВА ПУСКАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА НОВАТА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА ЗА КВАРТАЛ „НОВО СЕЛО-ИЗТОК“ 2-А

Водопроводни тръби
11.10.2019 / 11:10

Община Сливен е пред пускане на новата водопроводна мрежа, която ще захранва квартал „Ново село-изток“ 2-а, местностите Хисарлъка, Среди дол и Градището от селищно образувание „Изгрев“ в землището на Сливен. Това съобщи заместник-кметът Румен Иванов.

Общината е внесла искане за назначаване на Държавна приемателна комисия за приемане на изградената водопроводна мрежа и издаване на разрешение за ползване. Желаещите да бъдат присъединени към водопроводната мрежа могат след 21-ви октомври да подават заявление по образец във ВиК, придружено с документ за собственост и скица на имота.

Румен Иванов информира, че изграждането на водопроводната мрежа е стартирало през 2011 г. и в следващите години дейностите са спирани и възобновявани. През 2015 година е заварен недовършен обект и задължения към изпълнителя. Освен това не е било възможно изграждане на водопроводната мрежа по първоначално одобрения проект. Настоящото ръководство на общината подготви извършване на поетапно строителство, за да бъде въведена в експлоатация изградената до този момент водопроводна мрежа.

„Въвеждането на етапите беше едно далновидно решение на ръководния екип на Община Сливен през този мандат. Благодарение на това сега по-голямата част от имотите ще бъдат водоснабдени и ще се реши дългогодишен проблем на хората там. Със стария проект проблемът щеше да се проточи с години. Сега изпълняваме първия етап, по който изплатихме около 400 000 лева задължения и собствениците на тези имоти могат да подават заявления за присъединяване“, каза Румен Иванов.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев