АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ И ПРЕЗИДЕНТИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ РЕПУБЛИКИ В ЕС ДИСКУТИРАТ МИГРАЦИОННИЯ НАТИСК

Президентът Румен Радев
10.10.2019 / 12:27

Българският президент Руман Радев участва в двудневен форум в Атина. Това е 15-а среща на върха на държавните глави от европейските страни от групата "Арайолуш".

"Срещата на президентите в Атина се провежда във важен и критичен момент за района на Балканите, ЕС и турската агресия в Сирия", отбелязват гръцките медии и коментират, че това е най-високият европейски форум, провеждан досега в Гърция.

В Атина вече пристигнаха 13 държавни глави на парламентарни републики от Европейския съюз.

За днес е насрочена среща на българския президент Румен Радев и гръцкия премиер Кирякос Мицотакис. По предварителни коментари се очаква двамата да потвърдят традиционно добрите отношения между София и Атина. Да обсъдят също перспективите в двустранните връзки в сфери като търговия, енергетика, туризъм. Гръцката страна очаква позицията на София по присъединяването на Сверна Македония и Албания към Евросъюза.

Срещата на президентите в Атина е посветена на миграционния натиск към Европа и предизвикателствата за бъдещето икономическо развитие на общността.

След разговорите в рамките на форума президентите ще подпишат обща декларация с препоръки за бъдещето на Европейския съюз.

На форума държавните глави ще дискутират миграционния натиск към Европа.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев