АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИДЕРОВ ЗАПЛАШИ СЪС СЪД "САН СТЕФАНО" И ПОИСКА ИЗВИНЕНИЕ ОТ ТВ ВОДЕЩАТА

Волен Сидеров
02.10.2019 / 11:45

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заплаши със съд Българската национална телевизия (БНТ) и поиска извинение от водещата на „Референдум“ Добрина Чешмеджиева. Причината – вчерашният скандал в студиото на обществената медия по време на живо предаване.

„Има причина Чешмеджиева да ми се извини за това, че ми спря микрофона“, смята той. Сидеров заплаши медията и със съдебни дела, защото според него ръководството на БНТ е нарушило споразумението, подписано между партията и медията за участие в предаването.

При вчерашното си участие в предаването лидерът на „Атака“ излезе от времевите рамки, в които гостите могат да се изказват. При новия опит на Сидеров да вземе участие в предаването в студиото влезе жандармерия и направи опит да го извади от ефир. Последва прекъсване, след което предаването продължи без него.

„Не знам кой е допуснал полицаи в студиото, но за мен това е недопустимо. В студио на държавна телевизия, която се издържа с парите на всички данъкоплатци, да идват полицаи и жандармеристи и да застават зад някои от участниците“, заяви Сидеров.

Според него не е имало никакви грозни сцени по време на предаването, което да е наложило изваждането му от студиото. Лидерът на „Атака“ отрече да е употребявал алкохол преди предаването, каквито обвинения се чуха в общественото пространство. „Защо този въпрос не го задавате към Красимир Каракачанов, който редовно употребява алкохол?“, попита Сидеров.

Междувременно и ръководството на БНТ излезе с позиция по скандала, като обяви, че ще изиска от ЦИК да бъде прекратено предизборното споразумение с ПП "Атака". Директорът на националната телевизия Емил Кошлуков заяви, че предпочита да плати глоба, отколкото да позволи занапред подобно обидно поведение в ефира.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев