АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВКС ПРЕНАСРОЧИ ЗАСЕДАНИЕТО ПО СЛУЧАЯ "ПОЛФРИЙМАН" ЗА 7-И ОКТОМВРИ

 Джок Полфрийман
01.10.2019 / 14:13

Австралийските власти са издали документи за пътуване на Джок Полфрийман, съобщи директорът на дирекция Миграция в МВР - Николай Николов. Той допълни, че Полфрийман предстои да бъде уведомен за насроченото заседание на ВКС на 7-и октомври.

В момента австралиецът се намира в дома за настаняване в Бусманци и не създава проблеми, обясни директорът на Миграция.

Делото за възобновяването на производството за предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман е пренасрочено за 7-и октомври заради високия обществен отзвук на случая и заради невъзможността на Полфриймън да напуска Дома за чужденци в Бусманци.

Според председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е абдикирала от своите задължения да брани независимостта на магистратите.

Коментарът му беше по повод двете противоположи позиции, с които съдебните кадровици излязоха по повод критиките към тримата апелативни съдии, пуснали предсрочно от затвора Джок Полфрийман:

"Целият този подход, с който се насажда омраза, ненавист към магистрати, независимо дали сме съгласни или не с постановени актове, е връщане към епохи, които смятам, че би трябвало да сме позабравили", коментира Лозан Панов, който миналата седмица не е участвал в обсъжданията по казуса "Джок Полфрийман" в Съдийската колегия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев