АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕСТРИТЕ ОТ КАРЛОВСКАТА БОЛНИЦА ОТРИЧАТ ДА СА ОТТЕГЛИЛИ КОЛЕКТИВНАТА СИ ОСТАВКА

Медицински сестри
30.09.2019 / 18:24

Колективна оставка подадоха тази сутрин 7 сестри от вътрешното отделение на Карловската болница. Така те се присъединяват към колегите си от детското отделение - 6 сестри и трима лекари, които от 13-и септември са с предизвестия за напускане заради ниските възнаграждения в здравното заведение.

Категорични сме, че основната ни заплата трябва да стане 950 лева, казват медицинските сестри, връчили днес предизвестията си за напускане.

Сестрите, които работят във Вътрешното и Детското отделение, са оттеглили оставките си по-късно през деня след среща между управителя на болницата Христо Пелев и министъра на здравеопазването, съобщиха от министерството на здравеопазването.

На срещата е станало ясно, че на работещите в болницата ще бъдат предложени два варианта за достигане на исканите работни заплати - или заплатите им от октомври да се увеличи със сто лева и да получават допълнително материално стимулиране или на всички заплатите да се увеличат на 950 лева. Директорът обясни, че ако при втория вариант болницата не издържи финансово, ще се наложи да има намаляване на заплатите.

Медицинските служители обаче опровергаха твърденията на ръководството на лечебното заведение, че са оттеглили предизвестията си за напускане.

Полученото днес уверение за увеличение на заплатите не е достатъчно, заяви Даниела Икимова - сестра в детското отделение

"Имахме среща с управителя. След това той замина за София. Оставките не сме си ги оттегляли, докато не си попишем споразумението, което смятам че постигнахме - 950 лв основна заплата. Няма други варианти! Просто, докато не подпишем споразумение, няма как да си оттеглим оставките. Не смятам, че сме вече толкова наивни да вярваме на голи обещания".

По-рано днес медицинската сестра Силвия Стайкова поясни, че в момента тя и колежките ѝ получават между 720 и 750 лева и от 7 години не им е изплащано допълнително материално стимулиране.

Своите оставки подготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово.

В събота в подбалканския град се състоя протест за достойни възнаграждения и нормални условия на труд, организиран от Асоциацията на българските медицински сестри, като в него се включиха сестри от Кърджали, София, Пазарджик и Пловдив.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев