АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ И СЪПРУГАТА МУ ПРИСЪСТВАХА НА ПРИЕМА НА ДОНАЛД И МЕЛАНИЯ ТРЪМП

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева с президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания
25.09.2019 / 18:02

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даден от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава е на няколкодневна визита в САЩ, където взема участие в общия дебат на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

По-рано Румен Радев направи изказване на политическия форум на високо равнище, посветен на изпълнението на Целите на устойчивото развитие.

Според него устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм за глобална сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на натиск. Постоянното увеличаване на бюджетите за отбрана е индикатор за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се недоверие, подчерта президентът в изказването си.

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събира в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

Още снимки от новината

Президентът Румен Радев  с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг
Президентът на България с кралицата на Холандия Максима, специален представител на генералния секретар на ООН за програмата за финанси за развитие.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев