АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПОЛОЖИ ВЕНЕЦ ПРЕД МЕМОРИАЛНАТА КУЛА В СЕУЛ

Бойко Борисов в в Сеул
25.09.2019 / 09:02

Бойко Борисов положи венец пред Главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. Премиерът Борисов изрази почитта си пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост в Корейската война и във Виетнамската война.

Бойко Борисов днес ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията "Hyundai Motor Group" в град Хуасонг, а по-късно и центъра по таекуондо "Кукиуон".

Премиерът е на официално посещение в Република Корея до 27 септември. То се провежда в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2020 г. Това е първото посещение на български министър-председател в Република Корея.

В официалната делегация влизат още вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея. В рамките на визитата българският премиер Борисов ще проведе срещи с премиера на Република Корея И Нак-йон и с президента на Република Корея Мун Дже-ин.

Разговорът на българския министър-председател с корейския му колега ще бъде продължение на срещата им през октомври 2017 година, когато премиерът Ли Нак-йон беше на посещение в България. Размяната на визити на премиерско равнище в рамките само на две години е показателно за общото желание на двете страни за по-активно сътрудничество.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев