АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОТКРИ ПАНАИРА В ПЛОВДИВ ЗАЕДНО С РУСКИЯ ПОСЛАНИК

Борисов на откриването на Пловдивския панаир / пресцентър, Министерски съвет
23.09.2019 / 13:32

Премиерът Борисов откри Пловдивския панаир в компанията на руския посланик Анатолий Макаров, както и руския заместник-министър на образованието Наталия Бочарова. Преди това той инспектира реставрацията на Епископската базилика на Филипопол, финансирано с помощта на Фондация "Америка за България". И по този повод пред павилиона на Русия се пошегува: "Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме."

Нови изделия и технологии ще бъдат показани в пет изложби - „Ауто сити Пловдив“, Машиностроене“, „Стройтех“, „Енеко“ и „Инфотех“. Ще има и Седмица на дигиталните технологии с 13 безплатни конференции, над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона и работилница за деца.

В рамките на деловата програма ще се състои форум „Научно-техническо и образователно сътрудничество между Русия и България: глобален алианс”, организиран от Министерство на науката и висшето образование на Руската федерация. Ще се състои и конференция „Нови печеливши бизнес модели и иновации в съвременната журналистика“.

"Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента", заяви Борисов и изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет.

Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев