АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИК РЕГЛАМЕНТИРА ОТПУСКИТЕ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ЗА КМЕТОВЕ

ЦИК
19.09.2019 / 19:42

Действащите кметове, кандидати за нов мандат, ще трябва да излязат в отпуск, след като получат регистрация от Общинската избирателна комисия до полагането на клетва от новоизбрания кмет. ЦИК регламентира отпуските на кандидатите за общински съветници и за кметове.

Регистрацията на листите за общински съветници и на кандидатите за кметове в общинските комисии приключва на 24 септември вечерта. На следващия ден кметовете, които се борят за пост, отново трябва да излязат в отпуск, независимо дали платен или неплатен, като със заповед посочат свой заместник.

Кандидатите за общински съветници, ако са на общинска или на държавна служба, или действащи съветници в момента, ще излизат в отпуск само в рамките на предизборната кампания и то за дните, в които участват в предизборни прояви.

Говорителят на ЦИК Таня Цанева допълни:

„А кметовете, действащи кметове, които се кандидатират за общински съветници, те ще излизат в отпуск само когато са ангажирани с провеждане на предизборната кампания“.

Депутатите, кандидати за кметове или общински съветници, не излизат в отпуск.

На 25 септември в ЦИК ще бъде изтеглен жребият с номерата на регистрираните партии и коалиции. След тях в местните бюлетини ще се добавят по реда на регистрацията в общинските комисии и местните коалиции и независимите кандидати.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев