АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ В ШЕСТ КВАРТАЛА В СЛИВЕН

Детска площадка
18.09.2019 / 17:31

Изцяло нови и пъстри детски съоръжения вече радват най-малките жители в кварталите „Сини камъни“, „Даме Груев“ и „Клуцохор“. Те разполагат с комбинирани съоръжения, люлки, ксилофони, детски затревен кът и занимателни игри.

По време на огледа на новите съоръжения днес кметът Стефан Радев се срещна с родители и жители на кварталите, които изказаха положително мнение относно новите придобивки и споделиха, че вече десетки малчугани играят на площадките. В хода на разговора кметът заяви, че започва изграждането на нови детски площадки и в кварталите „Дружба“, „Младост“ и „Стоян Заимов“. Той подчерта, че стриктно ще се следи за качеството на работа по обектите и тяхното състояние. Стефан Радев допълни още, че е необходимо съдействие и отговорно отношение от страна на гражданите за комфорта и безопасността на техните деца.

Ремонтите включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и поставяне на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

Проектите за всяка от площадките са изготвени поотделно, като са спазени изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев