АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИНДИКАТИТЕ С ПОДПИСКА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАЩАНЕТО НА НОЩНИЯ ТРУД

КТ "Подкрепа"
18.09.2019 / 12:14

Очаква се синдикатите да започнат национална подписка за увеличение на допълнителното заплащане на нощния труд. За тази цел Конфедеративния съвет на КТ "Подкрепа" ще заседава на 25 септември, съобщават от пресцентъра на синдиката.

Ще бъде дебатирано текущото социално-икономическо положение в страната и предстоящите местни избори и в този контекст ще бъде взето решение за стартирането на национална подписка от името на българските синдикати сред работещите в България, както и сред гражданите, за увеличение на допълнителното заплащане на нощния труд, ограничаване на неговото полагане само в производства с непрекъсваем производствен процес, промяна в механизма за сумираното изчисляване на работното време и гарантиране реалното отчитане и заплащане на извънредния труд.

Инициативата е продължение на дългогодишната кампания на КТ "Подкрепа", съвместно със Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Български лекарски съюз (БЛС), "За достойни условия и заплащане на нощния труд", доразвита в партньорство с КНСБ.

Решенията от Конфедеративния съвет, както и бъдещи действия, ще бъдат огласени пред медиите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев