АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСС ПРИЕ ОСТАВКАТА НА СЪДИЯ МЕТОДИ ЛАЛОВ

Методи Лалов
17.09.2019 / 19:56

На свое заседание днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на съдия Методи Лалов, която той подаде на 4 август. Кадровиците за пореден път се занимаха с освобождаването на Лалов. Той бе освободен с 8 гласа "за" и 4 "против". Гласувалите срещу предложението бяха членовете на софийската колегия Боян Магдаличев, Вероника Имова, Стефан Гроздев и Севдалин Мавров.

На предишното заседание стана ясно, че съдията не е решил две мерки за неотклонение и това стана причина съдийската колегия да го задържи на поста.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев каза, че отказва да гласува за оставката, докато Лалов не реши двете мерки.

Председателят на ВАС Георги Чолаков, му възрази, че ако Лалов иска, никога няма да ги реши, а кадровиците не могат да го държат на поста насила.

Шефът на Висшия конституционен съд Лозан Панов също призова за гласуване на оставката, за да се приключи този случай веднъж завинаги.

Лалов настоя да бъде освободен като съдия, защото бе поканен за водач на софийската листа за общински съветници на „Демократична България“. Срокът за регистрация на кандидати за съветници в ЦИК е до 24 септември.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев