АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ ЩЕ УВЕЛИЧИ СИГУРНОСТТА НА ПЕТРОЛНИТЕ СИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЛЕД АТАКИТЕ СРЕЩУ "АРАМКО"

Руският енергиен министър Александър Новак
16.09.2019 / 12:22

Русия ще повиши нивото на сигурност в съоръженията си за производство на нефт и газ след атаките срещу производствени мощности на саудитската компания "Арамко" (Aramco), които причиниха внезапно намаляване на производство на петрол в Саудитска Арабия с около 50%.

Изказвайки се в понеделник, руският министър на енергетиката Александър Новак заяви: "Има закон за сигурността на енергийните и горивните съоръжения, който предвижда всички необходими мерки за защита. Такива инциденти като нападението върху съоръженията в Саудитска Арабия изискват преоценка на настоящата ситуация. Мисля, че ще адресираме този проблем".

Новак също така посочи, че има достатъчно световни запаси от петрол, които да компенсират загубата на саудитското производство и добави, че Русия остава във връзка със Саудитска Арабия, за да реагира на глобалните нужди от петрол, ако това е необходимо.

След дрон атаките срещу значими петролни съоръжения на компанията "Арамко" в Саудитска Арабия, американският президент Доналд Тръмп разреши освобождаването на суров петрол от стратегическия петролен резерв на Съединените щати.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев