АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ТОДОРОВ ОСТАВА ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА

Иван Тодоров
13.09.2019 / 15:36

Шефът на "ТАД Груп" Иван Тодоров остава за постоянно в ареста. Решението взе Апелативният специализиран наказателен съд, който вчера отложи решението си дали да измени наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" и да пусне Тодоров на свобода за днес.

Той е обвинен като подбудител за извършване на киберпрестъплението срещу НАП през юли месец, както и в ръководене на организирана престъпна група.

Вчера стана ясно, че Тодоров се сдоби с още едно обвинение - ръководител на организирана престъпна група. Според обвинението, той е карал подчинените си да търсят уязвимост в различни сайтове, за да ги принуди да сключат договори с неговата фирма. Според защитата обаче нито един от разпитаните свидетели не твърди, че е изнудван или принуждаван да плати.

По време на днешното съдебно заседание магистратите счетоха, че жалбата на защитата за измяна на наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" е неоснователна с аргумент, че Тодоров умишлено е накарал Кристиян Бойков да извърши престъпление с изтичане на данни от информационна система на НАП. За това престъпление законът предвижда от 5 до 15 г. затвор.

Съдиите заявиха, че разумно може да се предположи, че повдигнатите обвинения на Тодоров имат своята доказателствена обезпеченост с цел да създаде смут и страх в населението на страната. Твърденията на защитата за игнориране на доказателствата са неоснователни. Апелативният специализиран наказателен съд счете, че мярката за неотклонение "задържане под стража" трябва да бъде продължена с аргумент, че има опасност от бъдещо неправомерно поведения и действие на обвиняемия.

Определението на съда е окончателно.

По думите на прокурор Даниела Ангелова решението на съда за постоянния арест на Тодоров е било очаквано.

По думите й всички доказателства, които е следвало да бъдат събрани са налице. От тях е станало ясно, че обвиняемият е извършител на повдигнатите му обвинения, поясни прокурор Ангелова.

От кога обаче е сформирана организирана престъпна група не стана ясно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев