АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖУРНАЛИСТИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД БНР В ПОДКРЕПА НА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА

Над 150 журналисти от всички поколения, с разнообразни ресори  на протест в подкрепа на журналистката Силвия Велева
13.09.2019 / 15:16

Над 150 журналисти от всички поколения, с разнообразни ресори и от всички медии, с изключение на онези свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, се събраха в 12 часа пред Българското национално радио (БНР) на протест в подкрепа на журналистката Силвия Великова и в защита на свободата на словото.

Протестиращите издигнаха плакати "Кой решава?" и "Кой спря радиото?" след като тази сутрин между 6 и 11 часа БНР спря да излъчва с формална причина профилактика на ретранслаторите. Радиото можеше да се слуша само в интернет, където все пак ръководството намери една водеща да замени свалената от ефир Великова.

Към журналистите пред БНР се присъединиха лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов, кандидатът на ДБ за кмет на София Борислав Игнатов, председателя на Съюза на съдиите и бивш член на ВСС Калин Калпакчиев.

Сред колегите можеха да бъдат видени по-голямата част от колегите на Великова от БНР, левите журналисти Велислава Дърева и Петър Волгин, както и отстранените от Нова тв Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, Дарина Сарелска. Тук са и Копринка Червенкова, Лора Крумова, а Великова подкрепиха колегите ѝ от съдебния ресор Елена Енчева, Ралица Петрова, Димитър Абрашев, Росен Босев, Стефан Миланов, Лора Филева и мн. други.

В протеста се включиха и журналистки, които са в отпуск по майчинство, но дойдоха заедно с децата си.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев