АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕКТАКЪЛЪТ „БОГ“ НА УДИ АЛЪН ДАДЕ НАЧАЛОТО НА XVI ИЗДАНИЕ НА ЕСЕННИЯ ТЕАТРАЛЕН САЛОН

Шеснайстото издание на Есенeн театрален салон в Сливен
12.09.2019 / 22:26

Шеснайстото издание на Есенния театрален салон започна днес с премиера на сливенския театър и спектакъла „Бог“ от Уди Алън. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют на сливенската сцена. Кметът Стефан Радев поздрави публиката и гостите на събитието и им пожела да се насладят на магията на театъра.

„Голямо вълнение за всеки е да прекрачи прага на Драматичен театър „Стефан Киров“ – един от най-добрите извънстолични театри в България. Толкова много история, естетика, емоция има в тази сграда. Едни от най-добрите български актьори са оставили светла диря на тази сцена. Радвам се, че и тази година спазваме традицията Есенният театрален салон да бъде открит с премиера на нашия театър и вярвам, че ни чака едно вълнуващо приключение с пиесата „Бог“ на Уди Алън. Поздравявам ръководството на театъра с подбора на постановките тази година. Пожелавам успех на театъра, много приятни мигове на публиката и много овации на актьорите. Откривам Есенния театрален салон 2019“, каза в приветствието си кметът Радев.

„Искам да ви благодаря за подкрепата на сливенския театър и като жест на внимание и обич към вас – нашата театрална публика, сме направили такава селекция, за да се опитаме да ви доставим максимално удоволствие и възторг от съвременния, добър български театър“, заяви от своя страна директорът на ДТ „Стефан Киров“ Радост Костова.

Есенният театрален салон продължава на 18 септември с авторския моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“. Спектакълът е грабнал две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и Кукерикон за индивидуално театрално постижение. Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата.

Заглавието на следващото представление, което ще се играе на 24 септември, е „Самотни персонажи“ на Васил Дуев, млад и талантлив режисьор, който е работил в сливенския театър. Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда.

На сцената на ДТ „Стефан Киров“ на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Постановката е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков.

На 4 октомври зрителите ще имат възможност да гледат „Иванов“ на Стефан Мавродиев. Сред звездния актьорски състав е проф. д-р Ивайло Христов, който е и почетен гражданин на Сливен.

Финалът на Есенния театрален салон е на 8 октомври с представлението „Богът на касапницата“. Режисурата е на Антон Угринов, с участието на Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Представлението е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев