АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОФИЙСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП ПОДКРЕПИ КАНДИДАТУРАТА НА МАЯ МАНОЛОВА ЗА КМЕТ НА СТОЛИЦАТА

 Калоян Паргов
11.09.2019 / 20:00

БСП подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, реши градската конференция на партията след като останалите 17 кандидати за номинацията на партията си направиха самоотвод. .

По-рано председателят на БСП-София Калоян Паргов отчете, че социалистите се нуждаят от символна победа в столицата. Но за да се случи това, кандидатът трябва да бъде надпартиен. Такава е номинацията на Мая Манолова.

"Нов кмет без ново мнозинство е обречен на неуспех и провал. Сигурен съм, че и самата Манолова си дава вече сметка за това".

Той заявява, че единствената възможност да бъде нанесен удар на ГЕРБ е чрез бившия омбудсман. В защита на тази тема Паргов заяви, че кандидатурата на Манолова ще предизвика широка подкрепа, а не тяснопартийна.

"На нас ни трябва кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна. Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената въможност, с която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е кандидатурата на Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния опит и да покажем, че сме си научили урока, а Манолова има потенциал да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли".

Заседанието на социалистите трябва да определи и предизборната платформа за местните избори.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев