АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА КУЛТУРНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ОБСЪДИХА СЛИВЕН, БИДГОШЧ И НИШ

В Сливен продължава Международната среща „Европа – нашият общ дом“
10.09.2019 / 12:54

В Сливен продължава Международната среща „Европа – нашият общ дом“. В зала „Май“ днес се проведе форум, посветен на културата, историята и образованието на Сливен, Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия). Представители на Сливен и гостите от Полша и Сърбия направиха презентация на своите градове. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците с добре дошли. Тя се надява, че днес се поставя началото на едно успешно партньорство и културно сътрудничество между трите града.

„Подготвили сме ви в една голяма степен възможностите за култура и изкуство в нашия град и се надявам да бъдете участници в бъдещи издания на нашите фестивали и разбира се, да откриете интересни събития, за които да разкажете на вашите съграждани. За нас основна цел в сферата на културата е изграждането на трайни културни мостове с европейски културни центрове и най-вече с нашите побратимени градове. Убедена съм, че от вчера, с началото на едно добро общо сътрудничество между Сливен, Ниш и Бидгошч, днес ще поставим началото на сътрудничеството в сферата на културата, изкуството и образованието“, каза в приветствието си Пепа Чиликова.

Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”. Следобед събитието продължава с дискусия по младежки теми и добри практики. В сряда акцентът в международната среща е икономическото сътрудничество и презентация на икономическата обща зона между Сливен и Ямбол

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев