АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТСТВОТО С ПОЗИЦИЯ ЗА ЗАПЛАХАТА ОТ МЕДИИТЕ ДА СА ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА САМОРАЗПРАВА

Президентът Румен
09.09.2019 / 19:03

"Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество". Това се казва в позиция на Прессекретариата на държавния глава по повод на вулгарните публикации, свързани с близък човек до кандидат за кмет на София.

"Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика", се казва още в позицията.

Ето и целия текст:

"Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика. Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество. Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения. Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика."

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев