АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ИСКАМ ТЕЗИ МЕСТНИ ИЗБОРИ ДА СА БИТКА НА ИДЕИ

Корнелия Нинова
04.09.2019 / 09:51

Градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Тя допълни, че имат няколко номинации за кандидат за кмет, от които Мая Манолова има най-много все пак. Решението е на градската организация и ще стане ясно на 11 септември. Номинации имат още Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски. Конференцията ще реши кой ще бъде подкрепен. Корнелия Нинова допълни, че ще чуят личната й позиция също на 11 септември. Харесвам работата на Мая, харесвам я като човек. Като депутат в групата беше неуморна, посочи още Нинова. Националният съвет ще утвърди на 15 септември предложенията от градската организация, добави тя. На Бойко Борисов няма да му е лесно ако двете с Манолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините. Няма конфликт между нас. Един път сме разменяли публично различни мнения по една единствена тема - за Истанбулската конвенция, посочи тя.

Лидерът на БСП коментира, че е съгласна и иска тези местни избори да са битка на идеи, но досега никоя друга партия освен левицата, която го е направила още в началото на август, не е излязла с конкретна платформа какво ще прави в общините. Какво ще правим с общинските болници, с комуналните услуги - всичко се раздава на концесии. Ние смятаме, че общински дружества трябва да ги изпълняват, коментира Нинова.

Кандидатите, които издигаме, макар и с инициативни комитети, под различни форми, широки коалиции по места - първото ни условие е да припознават платформата ни, да припознават идеите. Да кажат, да, това, което предлагате, ние ще го правим като кметове. След това вече е формата, под която ще ги издигнем, каза Нинова.

Лидерът на БСП коментира и думите отпреди дни на президента Радев, че сме на дъното на Европа. Дайте една статистика, по която не сме - демографска катастрофа, здравен статус на населението, младежка безработица, каквото се сетите, заяви Нинова. Абсолютно нормално е да имаме връзка и комуникация с президента Радев - в крайна сметка БСП го издигна, заедно сме правили кампания, знам му ангажиментите към българския народ, виждам, че ги изпълнява едно към едно, заяви още Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев