АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САНИРАНЕТО В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА

Стефан Радев поздрави жителите на блока за активността им по време на подаването на документите
02.09.2019 / 15:10

Санирането на блок № 58 на ул. „Йосиф Щросмайер“ стартира днес. Това е 38-ата поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищнш сгради в Сливен.

По време на срещата си с жителите на блока, кметът Стефан Радев ги поздрави за активността по време на подаването на документите, свързани с програмата. Той изрази надежда още, че тя ще бъде подновена от правителството и повече сгради в Сливен ще бъдат с нов облик. Той пожела на всички да проявяват търпение и готовност за съдействие, за да може процесът да протича гладко и по график.

Те от своя страна изказаха радостта си от факта, че жилищата им ще придобият изцяло нова визия и надежда, че сметките им за ток ще се понижат.

Предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Изпълнител на обекта е Обединение „АВС-ЧЕРТОГ“ ДЗЗД, а строителен надзор ще упражнява „Пловдивинвест“ АД. Срокът за изпълнение е 173 календарни дни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев