АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ДЕТСКИ ШАХМАТЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА В СЛИВЕН

Гросмайсторът и световен шампион по шах за младежи до 20 години Васил Спасов изнесе сеанс с 35 дъски и постигна 29 победи и 6 ремита
02.09.2019 / 15:02

10-годишният Мартин Вълчев от Ямбол и 15-годишният Ивайло Кирилов спечелиха първите места в своите групи в Първия детски шахматен фестивал, който се проведе в Сливен. Шахматен клуб-Бургас получи награда за отбор с най-много участници в турнира. Най-малкият шахматист беше 5-годишният Александър Гавазов от Казанлък. Най-добре представилия се участник от клуб „Сините камъни“ - Сливен беше Васил Кондов, който зае трето място в групата до 12 години. Наградите на победителите връчи доайенът на сливенския шахмат и майстор на спорта Петър Гандев. Гросмайсторът и световен шампион по шах за младежи до 20 години Васил Спасов изнесе сеанс с 35 дъски и постигна 29 победи и 6 ремита.

Във фестивала участваха над 70 деца от цялата страна. Имаше и международно участие от Русия и Казахстан. Събитието беше организирано от клубовете по шах „Сините камъни“ и „Темп“, със съдействието на Община Сливен. Председателят на клуб „Сините камъни“ Радослав Очков благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата и се надява Общината да продължи със своето съдействие, за да може турнирът да стане традиционен.

„Участниците останаха доволни от условията, които предоставихме и впечатлени, че за първи път в България се провежда подобен турнир, в който гросмайстор изнесе лекция на децата и проведе сеанс с 35 дъски“, каза той.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев