АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОСТ И БЗНС С ОБЩИ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Николай Ненчев и Лютви Местан
02.09.2019 / 08:11

ДОСТ и БЗНС ще бъдат коалиционни партньори и ще участват с общи кандидати за кметове и листи за общински съветници в предстоящите местни избори.

Решението беше обявено вчера от Лютви Местан и Николай Ненчев в хитринското село Черна. Председателите на двете партии бяха там, за да открият традиционния турнир по борба „Коджа Юсуф“.

Да консолидира демократичната общност в България - това е основната цел на коалицията. Мотото на новото обединение е „Демокрация без корупция и олигарси“, каза Лютви Местан:

„Ние сме амбицирани да предложим един нов модел на истинска, реална политическа интеграция около идеи, а не около корпоративни интереси. И нашето разбиране за модерна интеграция изключва както крайният национализъм, отрича и етническите партии, които се изграждат в олигархично-корпоративни структури, чрез които се осъществяват корупционни механизми за управление на страната“.

Председателят на БЗНС Николай Ненчев заяви, че двете партии влизат в сътрудничеството равнопоставени:

„Затова във качеството си на председател нямам никакво колебание. Зная и откъде ще дойдат атаките. Днес слагаме началото на едни съюз, който, убеден съм, ще промени България към по-добро“.

Лидерите на ДОСТ и БЗНС обвиха и името на първия кандидат за кмет, издигнат от коалицията - това е настоящият кмет на Хитрино - Нуридин Исмаил.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев