АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИСТЕРНА РАЗЛЯ НАД 8 ТОНА МАСЛО НА СТОЧНА ГАРА В СОФИЯ

Разлято масло
28.08.2019 / 09:02

Цистерна е разляла над 8 тона масло по ул. "Първа Българска армия", ул. "Резбарска", Сточна гара и бул. "Данаил Николаев" до надлеза на "Подуяне" в София. По тези улици движението е затруднено. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От Столична община обявиха, че проблемът към този момент е овладян.

Цяла нощ е работило аварийното звено на пожарната и са се справили с разлятото масло. Към момента е възстановено движението, но само за градския транспорт. За началото на деня районът ще бъде отцепен за леки автомобили, за да може да се изчисти маслото.

Фандъкова даде подробности за инцидента пред БНР: "След като получихме сигнала за инцидента веднага организирахме затваряне на улиците, по които беше разлято маслото. Имаше няколко леки ПТП-та, преди това и започна обработката. Над 50 човека с нашето аварийно звено с директор Краси Димитров, колегите от Столичната пожарна, три екипа на пожарната работиха и успяха рано тази сутрин да освободят за движение ул. "Резбарска" и кръстовището на Сточна гара. Остава затворено само дясното платно посока "Подуяне" по ул. "Ген. Данаил Николаев" и очаквам до половин час да бъде пуснато движението по две ленти и на това платно. В момента работят екипи на почистващите фирми, за да може да обезопасят движението."

Фандъкова призова водачите да шофират с повишено внимание.

"Трябва да знаят шофьорите да карат внимателно, тъй като пясъка, с който обезопасявахме през цялата нощ остава на място, за да може да свърши работа. Той ще бъде събран в рамките на деня, а през нощта ще затворим улиците, за да измием, така че през целия ден движението ще бъде пуснато, но трябва да карат внимателно", настоя кметицата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев