АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА КЪМ БОРИСОВ: ПО-СПОКОЙНО, КАМПАНИЯТА Е НА СТАРТА – ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НАЕСЕН

Корнелия Нинова
27.08.2019 / 17:46

„Днес имахме Изпълнително бюро, разгледахме много въпроси –от общата национална политика до подготовката ни за местните избори, която е твърде напреднала. Ще имаме и пленум на 3-ти септември, на който трябва Националният съвет да одобри първите около стотина кандидати, издигнати от общинските ни структури”. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

Тя коментира думите на премиера, който по думите й изглежда много нервен и звучи много обречен за София. „По-спокойно, кампанията е още на старта си и ще трябват много сили до края й – нека ги запази. Пилците се броят наесен, както е казал народът, заяви лидерът на БСП.

Нинова изрази мнение, че премиерът тича доста пред вятъра, защото социалистите още не са обявили кандидат за София, не са приели платформата си за София, а той вече ги определи като „популисти” и като хора, които ще правят подла кампания в София –без да знае какво предлагат БСП в платформата.

„И защо всичко това – защото БСП не издига свой кандидат. Искам да припомня на Борисов, че тези думи сме ги чували, и че не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби катастрофално, със същите упреци към БСП. При това, тогава изправи свой знаков кандидат срещу нас”, подчерта Нинова. Председателят на БСП обърна внимание, че социалистите се обръщат към всички, които искат да променят модела на феодалните управления на общините на ГЕРБ. „Всеки, които иска тази промяна е добре дошъл - да се обединяваме. Днес премиерът каза, че нямало нужда от никаква промяна - ние смятаме обратното”, категорична бе Нинова, като посочи, че на първо време е нужно да се промени слоганът на управлението на София, който до този момент е бил „ремонт на ремонта” или „проверка на проверката” .

„Мислим, че е много необходимо да се промени и специалният доклад на Европейската сметна палата, която казва, че България е с най-мръсния въздух в Европа, и за 9 години в София не е направено почти нищо, за да се намали запрашаването. Има и много голяма нужда и от промяна в това родителите да не стоят денонощно на опашки, за да си записват децата в детските градини и яслите в София”, добави Нинова и обърна внимание, че може да продължава да изброява с почти всички политики, които община София провежда като най-ярък пример за феодализацията на общините под управлението на ГЕРБ. „Нашият отговор е това – по-спокойно с упреците, кампанията не е започнала, гледайте си вашите дела. Имате и вие да давате много отговори за управлението на общините, за отказа ви от някои много знакови кметове на ГЕРБ досега. Защо се отказвате – това признание ли е за провал?, попита Нинова. Тя изтъкна, че много отговори ще трябва да се дават за досегашното управление, да се носи отговорност, и призова да се запази спокойствие и да се проведе една хубава, позитивна, аргументирана кампания. „Ще я имате в момента, в който приемем платформата и чуете нашите послания”, заключи председателят на БСП.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев