АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕСЕННИЯТ ТЕАТРАЛЕН САЛОН СЕ ОТКРИВА НА 12 СЕПТЕМВРИ С ПРЕМИЕРА НА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

Радост Костова присъства на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета Стефан Радев
27.08.2019 / 17:28

16-ото издание на Есенния театрален салон официално ще стартира на 12 септември, заяви директорът на Драматичен театър „Стефан Киров“ Радост Костова. Тя присъства на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета Стефан Радев.

„Благодаря на кмета Радев, че ми предостави възможност да представя програмата на Есенния театрален салон, защото сме партньори в това начинание благодарение, на което сливенската публика се докосва до магията на театъра“, заяви Костова. По думите й тазгодишните представления ще предложат по-голямо разнообразие от заглавия, в които ще вземе участие известен на сливенската публика актьорски състав.

Събитието стартира с премиера на сливенския театър на пиесата „Бог“ от Уди Алън, която ще обхване голяма част от творческия състав на театъра. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют на сливенската сцена.

Радост Костова очаква авторският моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“ да предизвика голям интерес. Ива Тодорова е драматург и актрисата, която изпълнява главната женска роля. Спектакълът е грабнал две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и Кукерикон за индивидуално театрално постижение. Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата. Зрителите ще могат да го гледат на 18 септември.

Заглавието на следващото представление, което ще се играе на 24 септември, е „Самотни персонажи“ на Васил Дуев, млад и талантлив режисьор, който е работил в сливенския театър. Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда.

На сцената на драматичния театър на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Спектакълът е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков. Според Радост Костова представлението ще бъде изключително интересно за зрителите с по-адекватно на времето послание и силни визуални ефекти.

На 4 октомври зрителите ще имат възможност да гледат „Иванов“ на Стефан Мавродиев. Сред звездния актьорски състав е проф. д-р Ивайло Христов, който е и почетен гражданин на Сливен.

Финалът на Есенния театрален салон е на 8 октомври с представлението „Богът на касапницата“. Режисурата е на Антон Угринов, с участието на актьорите Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Представлението е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

Кметът пожела успех на форума и изрази увереност, че интересните заглавия и имената на популярни и добри актьори ще привлекат сливенската публика, която е голям ценител на театъра.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев