АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ИМАМЕ МОЩНА ИКОНОМИКА, КОЯТО ЩЕ НИ ПОЗВОЛИ ДА ВДИГНЕМ ДОХОДИТЕ

Бойко Борисов
26.08.2019 / 18:09

Имаме мощна икономика, която ще ни позволи да вдигнем доходите с 10 процента от догодина и да покриваме всички плащания , каза премиерът Бойко Борисов при откриване на производствена мощност на компания за безалкохолни напитки в Костинброд.

Само след няколко дни ще открием най-голямата складова база на Балканите, която се намира на няколко километра оттук, каза Борисов.

„Въпреки че някой казва, че асфалтът не се яде, се оказва че инвеститорите идват там, където правим пътища. Някой, "добре неинформиран човек", казваше че Кока Кола имали само логистична дейност в България, а всъщност се оказа, че те имат огромни производствени мощности за 200 млн. лева с хиляди работни места“, посочи Борисов.

„По време на това управление, само до средата на годината, имаме рекорден износ от България за Западна Европа - близо 28 млрд. лева. От посланиците на САЩ и на Гърция, (които също присъстваха на церемонията) чухте, че имаме прекрасна среда, все повече компании идват и инвестират в реална икономика, която ще изнася за Гърция, Сърбия и за Румъния, ще продава и в България. Близо 40 хиляди деца учат в паралелки, които са създадени, за да обслужват производството в страната“, каза още премиерът.

„Позицията на посланиците на САЩ и на Гърция, според които в България има добър инвестиционен климат, е отговор на всички критики“, допълни той.

„На идване разгледахме и строежа на магистрала "Европа" защото тези 850 ТИР-а които излизат от този завод, трябва да могат да минават. Искам да окуража инвеститорите в този завод, ние ще направим пътя дотук. До дни започваме нов път за индустриалната зона в Божурище, за да може да обслужва тези хиляди ТИР-ове с продукция “, подчерта Борисов.

Борисов призова собствениците на завода да дават по-големи заплати. В програмата на правителството доходите са на първо място, каза Борисов.

„Ангажимента, който сме поели да вдигнем доходите с 10 процента от догодина, ще бъде изпълнен“, каза Борисов.

„Пошегувах се с посланика на Гърция, че нашите изтребители ще са Ф16 Блок 70, а техните са Ф16 Блок 50. Въпреки всичките плащания фискалният резерв ни е пълен, благодарение на мощната икономика“, допълни Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев