АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: НАРЕДИХ „СИМЕТРИЧЕН ОТГОВОР“ НА ТЕСТА НА РАКЕТАТА ОТ САЩ

Президентът на РФ Владимир Путин
23.08.2019 / 14:10

Руският президент Владимир Путин заяви, че е наредил на военните да подготвят „симетричен отговор“, след като Вашингтон миналата седмица извърши тест със забранена досега ракета.

Путин каза, че е наредил на анализатори „да оценят нивото на заплахата за нашата страна, която беше създадена от действията на съединените щати и да предприемат всеобхватни мерки за подготовка на симетричен отговор.“

На правителствено заседание Путин заяви, че изстрелването в неделя на способната да носи ядрена бойна глава ракета “Томахоук” от пускова установка МК-41 е потвърдило предходните подозрения, че САЩ са планирали да поставят забранено оръжие в Европа.

Той каза, че Москва е против поставянето на пусковите установки в Полша в Румъния, но САЩ отрекоха те да могат да бъдат използвани за изстрелване на ракети „Томахоук“.

“Сега фактът на нарушението е ясен и е безполезно да бъде отричан”, каза Путин. „Въпросът е как да разберем какво ще бъде поставено в Румъния и Полша?“

Русия „няма да бъде въвлечена в скъпа надпревара във въоръжаването, която е разрушителна за нашата икономика“, но ще трябва да „гарантира безопасността на нашия народ и нашата страна“, подчерта Путин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев