АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СВЕТЛОГОРСК ЛЮДМИЛА ВЕЛИЧКО БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В СЛИВЕН

Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила Величко посети Община Сливен
20.08.2019 / 22:34

Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила Величко посети Община Сливен. Там тя се срещна с председателя на местния парламент Димитър Митев. В момента Величко е на почивка в България и използва случая да посети един от побратимените на Светлогорск градове Сливен.

В рамките на срещата тя сподели прекрасните си впечатления от града под Сините камъни и изрази желание двата града да продължават да развиват културния си обмен.

В хода на разговора бяха обсъдени и възможностите за организация и провеждане на бъдещи инициативи за укрепване на взаимоотношенията и сътрудничеството между Сливен и Светлогорск.

Темата за задълбочаване на връзките между двата града беше и сред акцентите от срещата й с кмета Стефан Радев. По този повод, Величко отправи покана към своите домакини да се присъединят към честванията по повод 58 години от Деня на образованието в Светлогорск в края на септември.

Партньорските отношения между Сливен и Светлогорск датират от 1997 година, когато е подписано Съглашение за сътрудничество.

В срещите взеха участие още зам.-председателят на Общински съвет-Сливен Деян Дечев и председателите

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев