АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖИТЕЛИ НА УЛИЦА В КВ. „КОМЛУКА“ ТЪРСЯТ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ КМЕТА ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА КАНАЛИЗАЦИЯ

Стефан Радев и живущи в района
19.08.2019 / 23:14

Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи от западната част на улица „Чудомир Кантарджиев“ в квартал „Комлука“ обсъдиха днес кметът Стефан Радев и живущи в района. По време на строителството на първия воден цикъл през 2009 година по улицата са положени тръби за канализацията, но тази част така и не е въведена в експлоатация. Още тогава жителите са сигнализирали в Общината. Подавали са жалби и в следващите години. По време на приемен ден на кмета в началото на този месец те поставиха проблема си и днес той се запозна на място със ситуацията.

„През 2009 година, когато започна работата по разкопаване на улицата, бяхме обнадеждени, че най-после ще се отървем от помийните ями, но след два-три месеца работниците засипаха тръбите и оставиха изкъртен асфалт, отворени шахти без капаци и големи дупки, в които се събираше вода след дъждовете“, споделят жителите.

Стефан Радев пое ангажимент да се извърши видеообследване на поставената канализационна мрежа, което ще установи дали е възможно включването на имотите към нея. Участъкът е с дължина около 900 метра и обхваща къщи от северната страна на улицата.

„Ще търсим възможност за въвеждане на обекта в експлоатация, а след това ще се търси вариант за цялостно благоустрояване на този участък“, каза кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев