АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗКРИХА ПОДРОБНОСТИ СЛЕД АРЕСТА НА ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ УБИЕЦ НА ДЕТЕТО ОТ СЕЛО СОТИРЯ

Полиция
16.08.2019 / 22:20

Задържаха заподозрения за убийството на 7-годишната Криси от сливенското село Сотиря. Във четвъртък следобед момиченцето бе открито изнасилено и пребито на метри от дома си и по-късно почина в болницата. За издирване бе обявен 21-годишният Мартин Трифонов, който живее във вилната зона над селото.

В операцията по залавянето му са участвали служители на МВР, военна полиция, жандармерия, горски служители и местни.

Местен жител изпреварил МВР и успял да залови собственоръчно Трифонов в гориста местност край селото. Мъжът обаче успял да се освободи и да избяга. В крайна сметка след двучасово преследване с полицията, Трифонов е бил прострелян в крака и окончателно заловен. В момента той е в сливенската болница, като по първоначална информация няма опасност за живота му. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване, блудство и убийство по особено жесток начин.

По разкази на местни жители Мартин Трифонов се засякъл с момиченцето вчера следобед в магазин в селото, в който детето влязло да си купи сладолед. Малко по-късно момиченцето е намерено изнасилено и пребито в близост до дома си. Детето е откарано в тежко състояние в сливенската болница, където по-късно е починало. Трифонов е забелязан за последно от местните жители малко след часа на убийството. В издирването му се включиха полиция, граничари, военни, ПСС, горски служители и местни жители. Днес следобед един от тях засякъл Трифонов в гората край селото и успял саморъчно да го залови и да го завърже, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Получихме няколко сигнала на обяд и ги проверихме. Заподозреният бе засечен в района и започна продължително преследване. Издирваният е бил задържан за кратко от местно лице, но е успял да избяга. Направена му е снимка. Следват два часа преследване. Имало е съпротива и колегите са стреляли. Наложило се е да използват оръжие", коментира още той.

Според разкази на хора от селото, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото само за да пазарува, не общувал с никого и е заплашвал местни деца и преди. Той е участник и в инцидент отпреди година, при който 7 кучета разкъсаха стопанина си. Тогава Трифонов минавал покрай една от вилите и кучетата от двора го нападнали. Стопанинът им опитал да ги укроти, но също бил нападнат от тях и нахапан до смърт.

По информация на МВР Трифонов е безработен, няма завършено средно образование и почти никакви социални контакти. Преди около година е излязъл от затвора, където излежавал присъда за блудство и кражби, допълни Ивайло Иванов.

От МВР съобщиха и че имат данни, че близки на Трифонов са знаели за убийството.

HTTPS://DARIKNEWS.BG/NOVINI/BYLGARIIA/RAZKRIHA-PODROBNOSTI-SLED-ARESTA-NA-PREDPOLAGAEMIIA-UBIEC-NA-DETETO-OT-SELO-SOTIRIA-2182323

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев