АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД ПАДАНЕ НА БЛОКАДАТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ КРУШАРЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА НА СВИНЕВЪДИТЕ ОТ БЕЗМЕР

Пресконференция днес на  Валентина Василева, един от организаторите на затварянето на пътя Сливен – Ямбол,
15.08.2019 / 23:34

Протестиращите от Крушаре ще подкрепят протеста на свиневъдите от Безмер след падане на блокадата. Това съобщи на пресконференция днес Валентина Василева, един от организаторите на затварянето на пътя Сливен – Ямбол, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Въпреки, че блокадата е паднала, и не е постигнато основното искане за прекратяване на масовото клане на домашни прасета в зоните за биосигурност, протестиращите отчитат като свой успех забраната за сеч и извоз на дървесина от горите в 20 – километровите зони, както и разпореждането на МС за санитарни проверки за незаконно изхвърляне на животински отпадъци.

Те се разграничиха от всякаква партийна обвързаност и опитите за провокации с антиевропейска и антибългарска насоченост.

Василева допълни, че протестиращите ще сезират Европейския парламент, за неадекватните, според тях, мерки срещу Африканската чума по свинете и ще обжалват пред Административния съд заповедтта за отмяна на блокадата край Крушаре.

На пътя между ямболското село Безмер и едноименната авиобаза вече седмица местни свиневъди мирно протестират, без да затварят пътя към базата, уточни Ваня Димитрова, която отглежда в Безмер няколко прасета.

Протестите започват в 19:00 часа и продължават няколко часа. От днес към тях ще се присъединят и тези, които участваха в блокадата на пътя Сливен – Ямбол.

Източник: Радио "Фокус" Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев