АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕНСКО ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ

 Хора, които отглеждат домашни прасета, и собственици на малки ферми блокираха главния път Сливен - Ямбол. Снимка: Стоян Радев
14.08.2019 / 10:52

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски е разпоредил проверка за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци. Проверките трябва да бъдат организирани от кметовете на четирите общини – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Обходите ще се извършват със съдействието на полицията.

При намиране на отпадъци, трябва да бъдат информирани епизоотичните комисии.

До 16 август кметовете трябва да информират за извършените проверки и предприетите мерки. Засиленият контрол е заради последните случаи на намерени животински отпадъци в река Тунджа, в напоителния канал и в сметищата на някои села.

Директорът на Напоителни системи в Сливен Пламен Иванов съобщи, че след намерените отпадъци в напоителния канал около село Тополчани, вече са взети проби от водата за напояване и в петък трябва да излязат резултатите за годност за ползване.

Десетина души продължават протеста в сливенското село Крушаре.

Протест и контрапротест се проведоха снощи в сливенското село Крушаре. Живеещите в селото поискаха протестиращите, които блокират пътя Сливен – Ямбол вече 12 ден, да се оттеглят, защото търпят икономически загуби, а при протестиращите на пътя се появи друга група, която част от блокиращите обявиха за политизирана и бяха категорични, че напускат блокадата. Така ситуацията придоби неочакван обрат и настроенията в лагера на протестиращи срещу мерките на правителството за ограничаване на АЧС придобиха друга окраска.

http://bnr.bg/post/101155329/zapochva-proverka-za-nereglamentirano-izhvarlane-na-jivotinski-otpadaci-v-slivensko

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев