АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КРАЙ КРУШАРЕ ИЗПРАТИХА ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА

Протестиращите край село Крушаре стопани
13.08.2019 / 15:07

Протестиращите край село Крушаре стопани изпратиха второ отворено писмо до премиера, министъра на земеделието, министъра на околната среда и омбудсмана и медиите. Те искат някой да поеме отговорност за животинските отпадъци в региона:

"Настояваме да обърнете внимание, че вече откриваме пети случай на изхвърлени отпадъци от клане на прасета в рамките на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево, директно изхвърлени във водата и около водата, съобщи БНР.

Тук не говорим за случайни инциденти, а системна грешка в политиката по превенция на АЧС и няма смисъл да се тиражира в общественото пространство, че за това са виновни стопаните и местната власт, при положение че не е предвидено решение и не е популяризиран протокол за действие при превантивното колене на животни.

Реакция от страна на БАБХ и МЗ по тези случаи няма, а с проблема са оставени да се оправят местните структури на полиция и пожарна. В условията на епидемия е редно да се поеме отговорност на най-високо ниво за некачествените мерки за превенция, които, както изглежда, водят до екологична катастрофа", гласи писмото.

Блокадата на пътя Сливен – Ямбол остава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев